Flat iron steak
20. november 2020
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
En lidt overset kødudskæring, som du ikke bør gå glip af. Tilberedt rigtigt venter der smørmørt kød forude!
Ingredienser
Sådan gør du
Tag kødet ud af køleskabet, og lad det temperere på køkkenbordet, imens du laver marinaden.
Skyl og hak skalotteløget og chilien fint. Rør det sammen med limesaft, fiskesauce og rørsukker i en skål.
Marinér kødet i halvdelen af marinaden i en skål. Grill kødet ved høj, direkte varme på en grillpande eller havegrillen i 3-4 minutter på hver side. Lad kødet trække i 5 minutter, og skær det i tynde skiver.
Skyl gulerødderne, og skær dem i strimler, f.eks. på et mandolinjern. Skyl agurken, flæk den på langs, skrab kernerne ud med en teske, og skær i halvmåner. Skyl kinaradisen, og skær den i spiraler, eller riv den groft.
Skyl og tør korianderen. Servér flat iron steak med salat. Brug resten af marinaden som dressing, og drys sesam og koriander på toppen.
Tip!
Lad gerne kødet trække en halv times tid i marinaden, inden det steges på grillen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk