Flanksteak med stegte søde kartofler og basilikumchimichurri
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Lea Kaae Hansen, Skovdal Nordic
Chimichurri er en klassisk argentinsk grøn sauce, som ofte serveres til grillmad. Den fås i mange varianter, men indeholder altid chili, hvidløg og eddike.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak basilikumbladene. Pil og hak hvidløgsfeddene. Rens chilien, fjern kernerne, og hak chilien fint.
Bland basilikumbladene sammen med hvidløg, chili, olie og rødvinseddike, og smag til med salt og peber.
Skræl de søde kartofler, og skær dem i store både. Pensl kartoffelbådene med lidt olivenolie, og steg dem i 5-7 minutter på hver side på en stor pande, til de er møre og let gyldne.
Krydr flanksteaken godt med salt og peber, og steg den i olie på en stor pande i 4-5 minutter på hver side. Stegetiden afhænger af, hvor rødt du ønsker kødet.
Lad flanksteaken hvile lidt på et skærebræt, og skær den herefter i tynde skiver.
Anret stegte søde kartofler sammen med skiver af flanksteak på tallerkener. Fordel basilikumchimichurri over kartofler og kød.
Skyl og tør rucolaen, og læg den oven på anretningerne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk