Flanksteak med søde kartofler og persillesalat
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Flanksteak med søde kartofler og persillesalat er beviset på, at man med få og gode ingredienser let kan trylle et velsmagende måltid frem på kort tid.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 210º. Skræl søde kartofler, og skær dem i både. Pil rødløgene, og skær dem i smalle både. Vend søde kartofler og rødløg med olie, og krydr med salt og peber.
Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem gyldne i ovnen i 25 minutter. Vend rundt i dem undervejs.
Dup flanksteaken tør med køkkenrulle, og krydr kødet med salt og peber på begge sider. Opvarm en pande med olie, og steg kødet i 5-7 minutter på hver side, til det er medium rødt.
Tag kødet af panden, og lad det hvile på et skærebræt i 5 minutter.
Rør olie, eddike, sennep og finthakket skalotteløg sammen, og smag til med salt og peber. Skyl og tør persillen, og vend den sammen med dressingen.
Skær kødet i tynde skiver på tværs af kødfibrene, og anret det med søde kartofler, rødløg og persillesalat.
Tip!
Steg gerne kødet på en grillpande!
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk