Flanksteak med sauce tartare og paprikakartofler
26. oktober 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Du kan hurtigt få sammensat et lækkert måltid, hvor stort set alt tilberedes på grillen. Her står den på grillet flanksteak med grillede grøntsager, sauce tartare og søde kartofler.
Bemærk
Marineringstid: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Smør flanksteak ind i sennep, og krydr kødet med estragon, salt og peber. Lad flanksteaken marinere i ca. 30 minutter.
Steg flanksteaken på den varme havegrill i ca. 8 minutter på hver side. Lad kødet hvile på et fad.
Skrub gulerødder, og skær toppen af. Rens forårsløg. Skyl squash og snackpeberfrugter. Skær squashen i skiver på langs. Flæk snackpeberfrugterne, fjern kernerne, og skær peberfrugterne i brede stykker.
Steg gulerødder, forårsløg, squash og snackpeberfrugter på havegrillen i 3-4 minutter på hver side, til de får mørke striber. Læg dem på tværs af rillerne i grillristen, så de ikke falder ned til de glødende kul.
Rør mayonnaise sammen med cremefraiche.
Hak cornichoner fint, og rør dem sammen med afdryppede kapers. Skyl og hak krydderurterne, og rør dem i. Smag til med salt og peber.
Skræl de søde kartofler, og skær dem i både. Kog dem i en gryde med letsaltet vand, så de stadig har bid. Hæld vandet fra i et dørslag. Rør krydderier sammen med eddike og olie. Pensl kartoffelbådene med blandingen, og steg dem på grillen, til de får grillstriber.
Skær den grillede flanksteak i tynde skiver på tværs af kødfibrene. Servér med paprikakartofler, grillede grøntsager og sauce tartare.
Tip!
Flanksteak er en lidt overset kødudskæring, som ikke desto mindre har en rigtig lækker smag. Fibrene i kødet har en grov struktur, så husk at skære på tværs af fibrene, når kødet skæres i skiver.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk