Flanksteak med kartoffelbåde, avocadodressing og ristede nødder
19. april 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Bøf og fritter er oplagt fredagsmad! Den cremede avocadodressing er god som dip, og har du noget tilovers, er det lækkert som dressing i f.eks. en sandwich.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Vend dem med olie, fordel dem på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt og peber. Rist kartoflerne i ovnen i 35-40 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Opvarm en (grill)pande med olie til høj varme, og steg flanksteaken i ca. 4 minutter på hver side til en centrumtemperatur på 58°. Lad kødet hvile utildækket i 5 minutter, og skær det herefter i tynde skiver på tværs af fibrene. Krydr med salt og peber.
Flæk avocadoen, fjern stenen, og skrab avocadokødet ud med en ske. Blend avocadokødet i en blender eller minihakker sammen med skyllet persille, yoghurt og olie, til du får en glat dressing. Smag til med limesaft, salt og peber.
Skyl og tør salaten. Rist mandler og pistacienødder let på en tør pande, og hak dem groft.
Anret salaten på et fad, og læg kødet oven på. Dryp lidt af avocadodressingen over salaten, og drys med mandler og pistacienødder. Servér med kartoffelbåde og resten af dressingen i en skål.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk