Flanksteak med kartoffelbåde, avocadodressing og ristede nødder

19. april 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Bøf og fritter er oplagt fredagsmad! Den cremede avocadodressing er god som dip, og har du noget tilovers, er det lækkert som dressing i f.eks. en sandwich.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Vend dem med olie, fordel dem på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt og peber. Rist kartoflerne i ovnen i 35-40 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Opvarm en (grill)pande med olie til høj varme, og steg flanksteaken i ca. 4 minutter på hver side til en centrumtemperatur på 58°. Lad kødet hvile utildækket i 5 minutter, og skær det herefter i tynde skiver på tværs af fibrene. Krydr med salt og peber.
Flæk avocadoen, fjern stenen, og skrab avocadokødet ud med en ske. Blend avocadokødet i en blender eller minihakker sammen med skyllet persille, yoghurt og olie, til du får en glat dressing. Smag til med limesaft, salt og peber.
Skyl og tør salaten. Rist mandler og pistacienødder let på en tør pande, og hak dem groft.
Anret salaten på et fad, og læg kødet oven på. Dryp lidt af avocadodressingen over salaten, og drys med mandler og pistacienødder. Servér med kartoffelbåde og resten af dressingen i en skål.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar