Flanksteak med hvide saltkartofler og bønnesalat

Helstegt flanksteak med hvide saltkartofler og bønnesalat kan ligne avanceret madlavning, men det er det slet ikke. Saltkartoflen er fx en nem måde at opdatere hverdagskartoflen på!

Ingredienser

Sådan gør du

Skrub kartoflerne, og læg dem i et jævnt lag i bunden af en stor gryde eller sauterepande. Hæld vand og salt over dem. Kog kartoflerne møre under låg ved svag varme i 12-15 minutter. Hæld vandet fra salt og kartofler. Sæt gryden tilbage på blusset på laveste varme uden låg, og lad kartoflerne tørre, indtil de er helt hvide. Læg ikke låg på igen, for så bliver kartoflerne ikke tørre og hvide af saltet.
Tænd ovnen på 200°. Krydr flanksteaken med salt og peber, og brun den i det meste af olien på en (grill)pande i 3 minutter på hver side. Læg flanksteaken i en bradepande, og dryp med det sidste olivenolie. Steg kødet færdigt i ovnen i 10-12 minutter.
Skyl og tør persille, mynte og timian, og hak krydderurterne groft. Skyl tomaterne, og skær dem i kvarte. Rens chilien, og skær den i mindre stykker.
Blend krydderurter, tomater, chili, hvidløg, honning, olie og hvidvinseddike sammen i en minihakker eller foodprocessor, til du får en glat, grøn og flydende blanding. Justér evt. konsistensen ved at tilsætte lidt mere olivenolie.
Bring letsaltet vand i kog i en gryde. Skyl og nip bønner, og læg dem i det spilkogende vand i 4 minutter. Afdryp bønnerne i en sigte, skyl dem kortvarigt med koldt vand, og afdryp igen. Så bevarer de en smuk grøn farve.
Skyl romanesco, og skær den i mindre stykker. Skyl tomater, og skær dem i kvarte. Bland bønner og tomater med romanesco i en skål.
Rist pinjekerner let på en tør pande. Vend salaten sammen med hvidvinseddike, olie, salt og peber. Pynt med masser af klippet karse.
Skær flanksteaken i tynde skiver på tværs af fibrene. Servér med kartofler, persilleolie og bønnesalat.

Tip!

Det stærkeste i en chili er faktisk ikke frøene, men derimod de lyse skillevægge indeni chilien. Fjern derfor skillevæggene, inden du hakker chilien, hvis du ønsker en mildere variant af retten.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar