Flanksteak med grøn salsa og blomkålsfalafel

1. juni 2018 af .

Foto: Anna Overholdt

Når du serverer et klassisk stykke oksekød, er der rum til at lege lidt med tilbehøret. De sprøde blomkålsfalafler er nemme at lave og mætter godt og længe.

Ingredienser

Sådan gør du

Rens peberfrugterne, og skær dem i fine tern. Skyl agurken, og halvér den på langs. Skrab kernerne ud med en spiseske, og skær agurken i fine tern. Skyl og hak persille.
Bland peberfrugt, agurk og persille med de øvrige ingredienser, og smag til med salt og peber.
Skyl blomkålen, og del den i små buketter. Dræn de hvide bønner, og skyl dem i koldt vand. Skyl persillen, og fjern de groveste stilke.
Blend blomkål, bønner, persille, mandelmel, hvedemel, chiliflager, salt og peber i en foodprocessor til en ensartet, lidt grov masse.
Form falafelmassen til runde kugler. Varm olien op i en tykbundet gryde, og steg falaflerne gyldne i olien 3-4 stykker ad gangen. Læg dem i et ovnfast fad, og hold dem varme i en 100° varm ovn.
Steg flanksteaken i olie på en pande i ca. 5 minutter på hver side. Krydr kødet med salt og peber under stegningen. Lad kødet hvile i 5 minutter, og skær det i skiver.
Top kødet med grøn salsa, og servér sammen med blomkålsfalafel og cremefraiche drysset med peber og chili.

Tip!

Det er en god idé at tage kødet ud af køleskabet i god tid, så det ikke er iskoldt, når det kommer på panden. På den måde trænger varmen hurtigere og mere jævnt igennem kødet, og du undgår at stege det tørt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar