Flanksteak med grillet fennikel og tomatsalat
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Flanksteak er ikke en af de dyre udskæringer, men efter en tur på den varme havegrill bliver kødet usædvanligt mørt og lækkert. Husk at tænde op i grillen i god tid, før kødet skal lægges på.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
Afpuds flanksteaken for fedt og sener.
Rør ingredienserne til kryddermarinaden sammen. Gnid flanksteaken med marinaden, 10 minutter før den skal på grillen.
Rens fenniklerne (gem de grønne duske til salaten). Skær fenniklerne i kvarte. Vend dem i olie, og læg dem på grillen et sted, hvor der ikke er så kraftig varme. Steg dem i 1 minut på hver side, til de er lidt møre, men stadig har bid.
Skyl tomaterne, og skær dem i grove tern. Vend dem med smuldret feta, sorte oliven og olivenolie, og krydr med salt og peber.
Vend grillet fennikel sammen med tomatsalaten, og pynt med de grønne duske fra fenniklerne.
Skær flanksteaken i ½ cm tykke skiver, og server med kogte kartofler, grillet fennikel og tomatsalat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk