Flanksteak med bagte kartofler, bønnesalat og urtecreme
30. september 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Flanksteak er ikke en af de dyre udskæringer, men efter en tur på den varme grill eller pande bliver kødet smørmørt og lækkert.
Bemærk
Ovntid, bagte kartofler: 1 time og 10 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skær et dybt kryds i midten af alle bagekartofler. Krydr kartoflerne med salt, og pak dem ind i alufolie. Sæt kartoflerne i et ovnfad, og bag dem i ovnen i ca. 1 time og 10 minutter, til de er møre.
Bring en gryde med letsaltet vand i kog. Skyl og nip bønnerne, og kog dem i gryden i 4 minutter. Skyl dem straks i koldt vand, så de bevarer den grønne farve.
Rens radiserne, og skær dem i skiver. Rør sennep, honning og citronsaft sammen i en stor skål, og tilsæt olien lidt ad gangen. Krydr med salt og peber. Vend bønnerne sammen med radiser og sennepsdressing.
Rør cremefraiche med sennep og honning i en skål. Skyl og hak krydderurterne fint, og rør dem i cremen. Smag til med salt og peber.
Krydr flanksteaken med salt og peber, og steg den på en havegrill eller grillpande i 5-6 minutter på hver side afhængig af tykkelsen. Hvis du steger kødet på en pande, skal der bruges lidt olie til stegningen. Lad kødet hvile i 5 minutter før servering.
Skær kødet i tynde skiver på tværs af fibrene, og servér med bagte kartofler, bønnesalat og urtecreme.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk