Flan med karamel
16. juli 2019
af
Julie Polar de Greeve.
Foto: Julie Polar de Greeve
Denne flan med karamel minder lidt om en gammeldags karamelrand, og sådan en går man aldrig galt i byen med! Servér som dessert til dine søde gæster.
Ingredienser
Sådan gør du
Karamellisér sukker, citronsaft og vand uden at røre rundt. Hæld straks i en form.
Pisk æggene. Pisk mælk og kondenseret mælk i æggene.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og tilsæt dem. Riv skallen af appelsinen, og kom den ved. Pisk det hele godt.
Hæld flanen i formen oven på karamellen, og sæt formen i vandbad i en dyb bradepande.
Bag flan-kagen ved 160° i 40-50 minutter. Lad kagen afkøle i vandbadet i mindst 2 timer.
Vend flanen ud på et fad med bunden øverst. Pynt med skovsyreblade.
Tip!
Det er nemmest at få vendt flanen ud, hvis man kører en kniv rundt i kanten af formen. Læg et fad over flanen, og vend den på hovedet, så den ender på fadet – der gerne må have kant, så karamellen ikke flyder ud.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk