Flan med karamel

16. juli 2019 af .

Foto: Julie Polar de Greeve

Denne flan med karamel minder lidt om en gammeldags karamelrand, og sådan en går man aldrig galt i byen med! Servér som dessert til dine søde gæster.

Ingredienser

Sådan gør du

Karamellisér sukker, citronsaft og vand uden at røre rundt. Hæld straks i en form.
Pisk æggene. Pisk mælk og kondenseret mælk i æggene.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og tilsæt dem. Riv skallen af appelsinen, og kom den ved. Pisk det hele godt.
Hæld flanen i formen oven på karamellen, og sæt formen i vandbad i en dyb bradepande.
Bag flan-kagen ved 160° i 40-50 minutter. Lad kagen afkøle i vandbadet i mindst 2 timer.
Vend flanen ud på et fad med bunden øverst. Pynt med skovsyreblade.

Tip!

Det er nemmest at få vendt flanen ud, hvis man kører en kniv rundt i kanten af formen. Læg et fad over flanen, og vend den på hovedet, så den ender på fadet – der gerne må have kant, så karamellen ikke flyder ud.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar