Flammkuchen

Flammkuchen minder meget om en pizza. Flammkuchen er blot fra Tyskland og ikke Italien. Den tynde bund er toppet med cremefraiche, løg og bacon. Flammkuchen er genial som nem hverdagsmad!

Flammkuchen
0-30 min.

(7)

July 13, 2022 af Julie HeyFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du den bedste Flammkuchen

Flammkuchen, den tyske pizza, er utrolig nem at lave. Dejen er købt færdiglavet på køl, så du kan koncentrere dig om det lækre fyld. Herunder får du vores bedste råd, hvis du vil lave flammkuchen helt fra bunden samt andre gode tips og tricks.

Hvad er flammkuchen?

Man kan næsten høre på navnet, at flammkuchen er en tysk specialitet. Direkte oversat betyder det flammekage – retten svarer til det, der på fransk hedder tarte flambée. Selvom navnet får retten til at klinge sød, er der faktisk tale om en salt ret, nemlig en meget tynd pizza med fyld af fromage blanc, løg og bacon. Herhjemme bruges dog cremefraiche. 

Flammkuchen fyld

På klassisk vis toppes pizzadejen med cremefraiche, løg og bacon. Her har vi dog optimeret pizzaen, så der også kommer revet ost på toppen. Det gør den ekstra snasket og lækker. Du kan dog sagtens undlade det, hvis du vil have en helt plain version.

Flammkuchen færdig dej

Her i opskriften bruges en færdigkøbt fersk pizzadej fra køl, som rulles en smule tyndere, så det bliver en vaskeægte flammkuchen. Ønsker du at lave pizzadejen fra bunden, kan du bruge denne nemme opskrift på pizzadej.

Flammkuchen med kartofler

Mange laver også den tyske pizza med tynde kartoffelskiver. Ønsker du det, skal du blot bruge 2 bagekartofler. Skræl bagekartofler­ne, og skær dem i papirtynde skiver, gerne på et mando­linjern. Fordel kartoffelskiverne ovenpå cremefraichen i ét lag. Tilsæt resten af fyldet, og bag pizzaerne som angivet i opskriften.

Måske du også kan li'