Flæskesteg vendt i flæskesvær

Prøv noget nyt, og vend flæskestegen i knust flæskesvær, så hele overfladen dækkes af et knasende sprødt lag. Så behøver I ikke slås om stykkerne, og man får lidt af den gode smag med i hver mundfuld.

Ingredienser

Udstyr

kødsnor

Sådan gør du

Skær sværen af flæskestegen uden at få for meget fedt med. Del sværene, som de er forskåret. Kog dem i letsaltet vand i et par minutter. Skyl dem i koldt vand, og afdryp.
Bred sværene ud på en bradepande med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 210° i 15-20 minutter, til de er lysebrune og sprøde. Afdryp i en sigte (gem lidt af fedtet).
Skær al fedt og sener af stegen, og snør den evt. med kødsnor. Brun stegen i smør i en stegegryde. Hæld porter ved, og lad stegen simre, til kernetemperaturen er 62°. Vend den rundt i øllet af og til. Tag stegen op, og lad den hvile, mens saucen koger ind til en næsten sirupsagtig konsistens.
Skær æblerne i både uden kernehus. Skær løgene i både. Svits æbler og løg i svinefedtet på en pande, til de er møre. Krydr med timianblade, salt og peber.
Rib grønkålen, og skær den i store stykker. Kog kålen 1 minut i en stor gryde letsaltet vand. Afdryp i en sigte. Pil og hak løget fint, og lun det kort med olie og eddike i en stor pande. Vend kålen i løgene, og krydr med salt og peber.
Knus de sprøde flæskesvær mellem 2 stykker bagepapir. Vend stegen i portersiruppen, og tril den i knust flæskesvær. Servér med kålsalat, stegte æbler og løg og kogte kartofler.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar