Flæskesteg og grøntsager i fad
24. juli 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Her er den klassiske flæskesteg tilberedt i et fad sammen med grøntsager – det er nemt, og så smager det helt fantastisk! Servér med en kold estragondressing for at fuldende måltidet.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Læg svinekammen på en bageplade beklædt med bagepapir, og gnid sværen grundigt med salt.
Steg svinekammen i ovnen i 25 minutter. Rens fenniklen, og skær den i kvarte. Skræl gulerødder og rødbeder, og skær dem i halve på langs.
Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Pil løgene, og skær dem i både.
Beklæd et ovnfast fad med bagepapir, og læg grøntsagerne i fadet. Dryp med olie, og krydr med salt, peber og estragon.
Tag flæskestegen ud af ovnen. Skru ovntemperaturen ned på 175°.
Læg flæskestegen i fadet oven på grøntsagerne, og steg det hele i ovnen i yderligere 35-45 minutter.
Hak estragon, og rør det sammen med de øvrige ingredienser. Servér flæskestegen med grøntsager og estragondressing.
Tip!
Skal sværen være ekstrasprød, kan du give stegen en hurtig tur under grillen i ovnen til sidst.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Lækker opskrift på kamsteg