Flæskesteg og grøntsager i fad

24. juli 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Her er den klassiske flæskesteg tilberedt i et fad sammen med grøntsager – det er nemt, og så smager det helt fantastisk! Servér med en kold estragondressing for at fuldende måltidet.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Læg svinekammen på en bageplade beklædt med bagepapir, og gnid sværen grundigt med salt.
Steg svinekammen i ovnen i 25 minutter. Rens fenniklen, og skær den i kvarte. Skræl gulerødder og rødbeder, og skær dem i halve på langs.
Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Pil løgene, og skær dem i både.
Beklæd et ovnfast fad med bagepapir, og læg grøntsagerne i fadet. Dryp med olie, og krydr med salt, peber og estragon.
Tag flæskestegen ud af ovnen. Skru ovntemperaturen ned på 175°.
Læg flæskestegen i fadet oven på grøntsagerne, og steg det hele i ovnen i yderligere 35-45 minutter.
Hak estragon, og rør det sammen med de øvrige ingredienser. Servér flæskestegen med grøntsager og estragondressing.

Tip!

Skal sværen være ekstrasprød, kan du give stegen en hurtig tur under grillen i ovnen til sidst.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar