Flæskesteg med sød kerne
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Læg en kerne af tørrede frugter i midten af flæskestegen – det giver flotte skiver og en ekstra lækker smag. Servér med rødvinsbraiseret rødkål og smørstegtes aspargeskartofler.
Bemærk
Ovntid: I alt ca. 1 time og 15 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær sværene igennem en ekstra gang med en skarp kniv, særligt ude i siderne – dog uden at skære helt ned til kødet. Rist pinjekerner gyldne på en tør pande. Afkøl på en tallerken. Hak tørrede frugter groft, og bland dem med grofthakket rosmarin og pinjekerner.
Stik en lang, skarp kniv lige midt igennem stegen på den lange led. Udvid hullet med skaftet af en grydeske. Stop blandingen af tørrede frugter i hullet, og tryk det godt og fast sammen. Drys omhyggeligt salt mellem alle svær.
Skær kålen i kvarte. Skær hver båd over på midten. Pil løg, og skær dem i kvarte. Læg kål og løg i et stort ovnfad, og hæld rødvin ved. Dryp med olie, og drys med hvidløg i tynde skiver, timiankviste, salt og peber.
Dæk fadet med alufolie, og bag det i ovnen ved 180º varmluft i 1½ time. Sæt fadet på en af de nederste riller i ovnen, så der bliver plads til flæskestegen i rillerne ovenover. Kålen skal ind 15 minutter før stegen og stege videre i ca. 15 minutter, mens stegen trækker.
Læg flæskestegen på en bagerist over en bradepande. Læg sammenrullet alufolie under hjørnet på stegen, så sværen ligger lige og dermed bliver sprød over det hele.
Hæld ½ l vand i bradepanden, og sæt stegen i ovnen ved 180º varmluft. Steg den i ca. 1 time. Hvis sværen endnu ikke er sprød, kan du tænde for grillfunktionen – kig godt efter stegen, så sværene ikke bliver brændte.
Lad stegen trække på et skærebræt, mens skyen gøres færdig: Sigt stegeskyen fra bradepanden op i en kasserolle. Skum fedtet af med en ske. Kog skyen op, og kog den evt. lidt ind. Jævn evt. skyen med lidt saucejævner.
Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra gryden. Skyl og hak persillen. Smelt smørret på en stor pande, og vend de kogte kartofler på panden sammen med den hakkede persille.
Skær flæskestegen i skiver, og servér med rødkål og aspargeskartofler. Servér også skyen fra stegen og rødvinen fra kålen som 2 slags sauce.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk