Flæskesteg med persillekartofler og mormorsalat

Du kan sagtens servere flæskesteg på en varm sommerdag, hvis blot tilbehøret er let og friskt.

Bemærk
Ovntid: Ca. 1 time og 15 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil rødløgene, skær dem i smalle både, og læg dem i et sylteglas. Hæld sukker, eddike og vand i en gryde, og bring det i kog. Lad det småkoge i 2-3 minutter, til sukkeret er opløst.
Hæld den varme lage over løgene, og sæt låg på glasset. Sæt de syltede rødløg på køl i mindst 1 time eller gerne natten over.
Tænd ovnen på 200°. Rids sværen på flæskestegen i tern med en skarp kniv, og gnid flæskestegen ind i flagesalt. Hak rosmarin, og riv citronskallen fint. Drys rosmarin og citronskal på stegen, og sørg for, at det kommer godt ned mellem sværene.
Læg flæskestegen på en rist over en bradepande, og hæld lidt vand i bunden af bradepanden. Steg kødet i ovnen i ca. 1 time og 15 minutter, til centrumtemperaturen er 65°. Tænd for ovnens grillfunktion de sidste par minutter, hvis sværene ikke er blevet helt sprøde.
Skrub kartofler, og kog dem møre i letsaltet vand i 10 minutter. Lad dem trække i kogevandet i 5 minutter.
Hæld vandet fra. Skyl og hak persille fint. Vend de varme kartofler sammen med olie og persille, og drys med flagesalt.
Skyl salaten, og pluk den i grove stykker. Skyl og tør ærteskuddene. Optø ærterne, og afdryp dem godt. Anret salat, ærteskud og ærter i en skål, og top med syltede rødløg.
Pres saften af citronen. Rør cremefraiche, citronsaft og sukker sammen, og smag til med salt og peber. Hæld lidt af dressingen over salaten, og servér resten i en skål sammen med flæskesteg i skiver og persillekartofler.

Tip!

Lav gerne en ekstra stor portion af de syltede rødløg. De kan nemlig spises til alt muligt andet, f.eks. tacos, chili con carne, hotdogs, burger og smørrebrød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
15. november 2019 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar