Flæskesteg med knasende svær
21. november 2018
af
Inge Skovdal.
Foto: Inge Skovdal, Skovdal Nordic
Kniber det med at få sværene sprøde? Hemmeligheden er slet ikke så kompliceret – det handler bare om at få saltet grundigt ned imellem sværene.
Bemærk
Ovntid: Ca. 1 ½ time.
Ingredienser
Sådan gør du
Sørg for, at svinekammens svær er ridset helt igennem. Gnid herefter salt godt ned imellem sværene.
Læg svinekammen på en rist i en bradepande. Sørg for, at sværen ligger lige.
Brug evt. ½ kartoffel til at støtte i den tynde side, så den kommer til at ligge helt vandret.
Hæld vand i bunden af bradepanden, og sæt den i en kold ovn. Tænd ovnen på 200°, og steg flæskestegen i ca. 1½ time, alt efter størrelse.
Hvis sværen ikke er sprød, kan du grille den med åben ovn, imens du holder øje med den.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk