Flæskesteg med kartoffelfad og radisesalat

Lav en flæskesteg, der er saftig og har sprøde svær, og servér med et lækkert kartoffelfad.

Ingredienser

Udstyr

et stegetermometer

Sådan gør du

Sørg for, at sværene er skåret helt igennem. Skær dem igennem med en skarp kniv, hvis der er steder, hvor de stadig hænger sammen. Pas dog på ikke at skære helt ned til kødet.
Krydr flæskestegen på undersiden med salt og peber. Vend den om, og drys groft salt ned mellem alle sværene. Det betaler sig at være omhyggelig, så bliver sværene mere sprøde under stegningen.
Bræk laurbærbladene i mindre stykker, og pluk timianen i små kviste. Stik laurbærblade og timiankviste ned imellem sværene med passende mellemrum.
Læg stegen i en bradepande med en rist under. Læg sammenrullet alufolie under stegen i den side, hvor den er tyndest, så sværen ligger helt lige. Hæld vand i bunden af bradepanden. Stil et stegetermometer på 55°. Stik stegetermometeret ind i siden af stegen, så spidsen af termometernålen når ind midt i stegen. Sæt bradepanden med stegen midt i en kold ovn.
Tænd ovnen på 200°. Lad stegen stå i ovnen, til stegetermometeret viser 55°. Hvis sværen ER sprød nu, skal stegen stege videre i ovnen, til stegetermometeret viser 65°. Hvis sværen IKKE er sprød endnu, skal ovnen skrues op på 250°, og stegen skal stege videre, til stegetermometeret viser 65°. Tag stegen ud af ovnen. Stegen behøver ikke hvile, men hvis den gør, skal den bare lægges på et skærebræt og ikke pakkes ind i alufolie eller viskestykker, så vil den stege videre og blive tør.
Skær det halve hvidløg over i 2 dele på tværs, og læg det i en kasserolle med bouillon, timianstilke og hele peberkorn. Bring det i kog, og lad det koge i 20 minutter. Stil det til side, til du er klar til at lave saucen.
Skyl de 2 squash, og skær dem i skiver på 4 cm. Skær skiverne over på skrå. Læg squash og kartofler i en bradepande med bagepapir, og vend dem med salt, peber og olie. Bag dem i ovnen på en rille under stegen i 20 minutter. Vend herefter cherrytomater i, og bag videre i 15 minutter.
Rør eddike, sukker, vand og salt sammen i en skål, til sukkeret er opløst. Skyl agurk og radiser, og skær dem i meget tynde skiver. Pluk og hak dilden. Vend agurk, radiser og dild i eddikelagen. Sigt lagen fra lige inden servering.
Sigt stegeskyen fra bradepanden op i en skål. Skum fedtet på overfladen af med en ske. Sigt krydderbouillonen, og bland den med skyen i kasserollen. Rør majsstivelse ud i 1 dl koldt vand, og hæld det i saucen. Kog op under piskning. Smag til med salt og peber.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar