Flæskesteg med grove fritter og barbecuesauce
6. august 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Man kan sagtens spise flæskesteg på en hverdag, og med denne opskrift, hvor stegen serveres med grove fritter og barbecuesauce, kan man faktisk næsten ikke lade være.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Læg flæskestegen med sværen nedad i et ovnfad.
Hæld vand ved, til sværen er dækket. Steg den i ovnen i 20 minutter, og tag den herefter ud.
Krydr stegen med salt, fennikelfrø og timian, og sæt den tilbage i ovnen over kartoflerne med sværen opad.
Steg den i 50-60 minutter, til kødsaften er klar. Giv evt. stegen lidt varme under grill for at få sværen sprød. Lad stegen hvile, før den skæres i skiver.
Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Vend dem med olie, og krydr med timian, salt og peber.
Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg dem nederst i ovnen ved 200° i 45-60 minutter.
Skyl salaten, og riv den i grove stykker. Bælg ærterne. Pil rødløg, og skær dem i tynde ringe.
Bland det hele sammen. Rør olie, eddike, sennep, salt og peber sammen, og vend dressingen i salaten.
Rør ingredienserne sammen, og servér til flæskestegen sammen med fritter og salat.
Tip!
Steg tilovers? Spis det til frokost dagen efter i en sandwichbolle med lidt mayonnaise og rødkål.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk