Fladbrød med valnøddepesto, butternutsquash og feta
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Valnøddepesto er et godt alternativ til den klassiske pesto, der laves på pinjekerner. Her er det nøddernes egen smag, der er i fokus. Den salte feta, der serveres ved siden af, sikrer den helt rigtige balance.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skyl og tør persillen, og fjern de grove stilke. Blend persille, olie og valnøddekerner i en blender eller en minihakker til en ensartet pesto. Tilsæt evt. lidt ekstra olie, hvis pestoen er for tyk.
Smør fladbrødene med et tyndt lag pesto, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Skyl og halvér butternutsquashen. Fjern kernerne med en ske, og skær butternutsquashen i tynde skiver, gerne på en mandolin. Fordel skiverne på fladbrødene.
Skyl og rib grønkålen, og hak den groft. Drys grønkålen på fladbrødene, dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. Bag fladbrødene i ovnen i 8-10 minutter, indtil butternutsquashskiverne er møre.
Skær fladbrødene i trekanter, smuldr feta over, og servér straks.
Tip!
Du behøver ikke skrælle butternutsquashen. Den yderste skal kan også spises, når den er blevet bagt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk