Fladbrød med stegte grøntsager og tzatziki
7. maj 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Tyrkiske fladbrød smager skønt med fyld af stegte grøntsager, hjemmerørt tzatziki og kalamataoliven. Butternutsquash og blomkål stegt på panden med gyroskrydderi giver masser af smag og fylde, og frisk grønkål sørger for det sprøde indslag.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl agurken, flæk den på langs, og fjern kerner. Skær agurken i skiver, kom dem i en sigte, og drys med salt.
Rør knust hvidløg og yoghurt sammen.
Skyl saltet af agurken, dup den tør, og rør med yoghurt. Smag til med salt og peber.
Skær butternutsquash i tern. Del blomkål i små buketter.
Steg begge dele møre i olie på en pande i 6-8 minutter. Krydr med gyroskrydderi, salt og peber.
Snit grønkål fint.
Lun brødene, og fordel grønkål og stegte grønsager ovenpå.
Drys med oliven, og dryp lidt tzatziki over. Servér straks med resten af tzatzikien til.
Tip!
Lad gerne tzatzikien stå og trække et køligt sted, mens du tilbereder resten af måltiden, så smagen kan nå at udvikle sig.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk