Fladbrød med spinat
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
På regnvejrsdage kan de grønne fladbrød sagtens bages på en almindelig stegepande i køkkenet.
Bemærk
Hævetid: 1 time + 5-10 minutter.
Ingredienser
Udstyr
en bagesten eller jernpande
Sådan gør du
Skyl spinaten, og damp den i en gryde med en smule vand i bunden, til spinaten netop falder sammen.
Rør gæren ud i lunkent vand, og tilsæt afdryppet spinat, salt og olie.
Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem, til den er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket i skålen et lunt sted i 1 time.
Placér en bagesten eller en jernpande på en rist over en varm havegrill, og varm op, til panden eller bagestenen er rygende varm.
Ælt dejen kort igennem, og del den i otte lige store stykker. Tril stykkerne til kugler, og rul dem ud med en kagerulle til runde, flade brød på ca. 20 cm i diameter.
Bag brødene et ad gangen i olie på den rygende varme sten/pande i et par minutter på begge sider, til brødet er gyldent og bobler op. Hold de friskbagte brød varme under et rent viskestykke, til de skal serveres.
Tip!
Hvis du får bagt for mange fladbrød, kan du gemme dem i en tætlukket frysepose og servere dem som lækre wraps dagen efter. De fungerer også rigtig godt i madpakken.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk