Fladbrød med øl
16. august 2019
af
Mikkel Karstad.
Foto: Aller Media
Fladbrød er supernemt at lave og smager fantastisk som tilbehør til de fleste retter. Servér brødene som en appetizer med lidt dip eller som tilbehør til hovedretten.
Ingredienser
Sådan gør du
Opløs gær i vand, øl og lidt af melet, inden du kommer salt i.
Hæld herefter resten af melet i, og ælt dejen godt igennem, indtil den er helt glat og smidig.
Lad dejen hæve ca. 1 time i skålen til dobbelt størrelse.
Læg dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 8-10 små kugler. Rul dem ud til helt tynde brød – ligesom pandekager.
Steg dem på en pande eller grill dem et par minutter på hver side, så de får en flot gylden overflade – gerne lidt brændt.
Tag brødene af, og pensl med lidt mere olie, så de suger lidt olie til sig.
Tip!
Gær skal altid opløses, inden saltet tilsættes, da salt kan dræbe nogle af gærcellerne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk