Fladbrød med oksekød og kikærtesalat

1. juni 2018 af .

Foto: Jakob Helbig

Med inspiration fra fjerne himmelstrøg er det ingen sag at trylle et let og velsmagende måltid frem på kort tid.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200º. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Skræl gulerødder, og rens bladselleri. Skær begge dele i mindre stykker.
Opvarm en pande med smør og olie, og steg løg og hvidløg ved middel varme, til de er klare. Tilsæt det hakkede kød, og brun det ved høj varme i 6-8 minutter. Rør ikke for meget i kødet. Tilsæt gulerødder, bladselleri. Skyl og hak oregano og persille, og læg det i gryden. Steg det hele i 10-12 minutter.
Læg oksekødet i en lille bradepande, dæk med alufolie, og stil det i ovnen i 12 minutter.
Skær agurk og peberfrugter i tern, og snit salat og savojkål fint. Anret grøntsagerne i små skåle eller på et stort fad.
Riv skallen og pres saften af citronen. Rør yoghurt sammen med revet hvidløg, fintrevet citronskal, citronsaft og sesamolie. Hak mynten fint, og rør den i. Smag til med salt og peber.
Skyl kikærterne med koldt vand i en sigte. Skyl tomaterne, og hak dem groft. Skyl og hak persille og mynte. Bland tomater og kikærter med hakket persille og mynte i en skål.
Rør olie og balsamico sammen med salt og peber, og hæld dressingen over salaten. Smuldr feta ud over salaten, og pynt med klippet purløg.
Varm fladbrødene efter pakkens anvisning, og servér dem med oksekød, mynteyoghurt og de snittede grøntsager.

Tip!

Kikærter fra dåse er klar til brug, men du kan også vælge at bruge tørrede kirkærter, som skal stå i blød natten over og derefter koges i ca. 1 time.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar