Fladbrød med løg, gedeost og rosmarin
21. november 2018
af
Mikkel Karstad.
Foto: Aller Medier
Fladbrød passer godt som tilbehør til en god gryderet eller som selvstændig ret med en god salat til. Her får du en lækker version toppet med løg, gedeost og timian.
Bemærk
Hævetid: 1-2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i vand. Rør halvdelen af melet i. Tilsæt salt og resten af melet (gem lidt mel til udrulning),og ælt dejen grundigt, til den er glat og smidig og ikke hænger fast i fingrene.
Læg dejen i en skål, dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den stå på køkkenbordet i 1-2 timer, indtil den er hævet til dobbelt størrelse.
Tænd ovnen på 250°, og start med at have en bageplade inde i ovnen, så den er varm, når dejen kommer på.
Slå dejen ud på et meldrysset bord, og rul den helt tyndt ud – jo tyndere, des bedre, hvis du vil have en sprød bund. Læg den udrullede dej over på et stykke bagepapir.
Pil løgene, og skær dem i meget tynde ringe. Fordel løgringene ud over bunden, dryp med olivenolie, og drys med rosmarin, revet gedeost<br />
og salt.
Tag den varme bageplade ud af ovnen, og løft eller træk bagepapiret med dejen på over på pladen. Sæt pladen i ovnen, og bag fladbrødet i 7-9 minutter, så bunden bliver helt sprød og mørkgylden.
Tag fladbrødet ud af ovnen, og skær det i mindre stykker. Servér med det samme.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk