Fladbrød med lammekødboller og rødkålssalat

Fladbrødene fyldes med lækre kødboller af lammekød og frisk rødkålssalat med radiser, koriander og mynte. Dressingen er lavet på mandelsmør og cremefraiche og smager helt fantastisk.

Fladbrød med lammekødboller og rødkålssalat
0-30 min.

(0)

6. august 2018 af Marie MelchiorFoto: Line Falck
Bemærk:Du kan købe mandelsmør i helsekostbutikker eller lave det selv ved at blende smuttede, ristede mandler i ca. 10 minutter.

Ingredienser

personer
hakket lammekød
500 g
bredbladet persille
1 bundter
hvidløg
1 fed
æg
1
stødt spidskommen
1 spsk.
salt
peber
olivenolie til stegning
1 spsk.

Rødkålssalat

frisk rødkål
200 g
radiser
1 bundter
agurker
1
frisk koriander
1 bundter
frisk mynte
1 bundter

Dressing

mandelsmør
2 spsk.
cremefraiche 9 %
2 dl
citroner
1
hvidløg
1 fed
salt
peber

Til servering

fladbrød
4

Sådan gør du

Læg lammekødet i en skål. Skyl og hak persillen. Pil og pres hvidløget. Rør kødet sammen med persille, hvidløg, æg, spidskommen, salt og peber.
Form farsen til små kødboller, og steg dem i olie på en pande i ca. 4 minutter på hver side.

Rødkålssalat

Snit rødkålen fint. Skyl radiser og agurk, og skær dem i stave. Skyl koriander og mynte, og nip bladene fra stilkene. Bland det hele godt sammen.

Dressing

Rør mandelsmør og cremefraiche sammen. Pres saften af citronen. Pil og pres hvidløg, og rør det i dressingen sammen med citronsaft. Smag til med salt og peber.

Servering

Varm fladbrødene i ovnen eller på en pande. Servér med kødboller, rødkålssalat og dressing.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'