Fladbrød med lammekødboller og rødkålssalat
Fladbrødene fyldes med lækre kødboller af lammekød og frisk rødkålssalat med radiser, koriander og mynte. Dressingen er lavet på mandelsmør og cremefraiche og smager helt fantastisk.

0-30 min.
(0)
6. august 2018 af Marie MelchiorFoto: Line Falck
Bemærk:Du kan købe mandelsmør i helsekostbutikker eller lave det selv ved at blende smuttede, ristede mandler i ca. 10 minutter.
Ingredienser
personer
- hakket lammekød
- 500 g
- bredbladet persille
- 1 bundter
- hvidløg
- 1 fed
- æg
- 1
- stødt spidskommen
- 1 spsk.
- salt
- peber
- olivenolie til stegning
- 1 spsk.
Rødkålssalat
- frisk rødkål
- 200 g
- radiser
- 1 bundter
- agurker
- 1
- frisk koriander
- 1 bundter
- frisk mynte
- 1 bundter
Dressing
- mandelsmør
- 2 spsk.
- cremefraiche 9 %
- 2 dl
- citroner
- 1
- hvidløg
- 1 fed
- salt
- peber
Til servering
- fladbrød
- 4
Sådan gør du
Læg lammekødet i en skål. Skyl og hak persillen. Pil og pres hvidløget. Rør kødet sammen med persille, hvidløg, æg, spidskommen, salt og peber.
Form farsen til små kødboller, og steg dem i olie på en pande i ca. 4 minutter på hver side.
Rødkålssalat
Snit rødkålen fint. Skyl radiser og agurk, og skær dem i stave. Skyl koriander og mynte, og nip bladene fra stilkene. Bland det hele godt sammen.
Dressing
Rør mandelsmør og cremefraiche sammen. Pres saften af citronen. Pil og pres hvidløg, og rør det i dressingen sammen med citronsaft. Smag til med salt og peber.
Servering
Varm fladbrødene i ovnen eller på en pande. Servér med kødboller, rødkålssalat og dressing.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner