Fladbrød med lammekødboller og rødkålssalat
6. august 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Fladbrødene fyldes med lækre kødboller af lammekød og frisk rødkålssalat med radiser, koriander og mynte. Dressingen er lavet på mandelsmør og cremefraiche og smager helt fantastisk.
Bemærk
Du kan købe mandelsmør i helsekostbutikker eller lave det selv ved at blende smuttede, ristede mandler i ca. 10 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg lammekødet i en skål. Skyl og hak persillen. Pil og pres hvidløget. Rør kødet sammen med persille, hvidløg, æg, spidskommen, salt og peber.
Form farsen til små kødboller, og steg dem i olie på en pande i ca. 4 minutter på hver side.
Snit rødkålen fint. Skyl radiser og agurk, og skær dem i stave. Skyl koriander og mynte, og nip bladene fra stilkene. Bland det hele godt sammen.
Rør mandelsmør og cremefraiche sammen. Pres saften af citronen. Pil og pres hvidløg, og rør det i dressingen sammen med citronsaft. Smag til med salt og peber.
Varm fladbrødene i ovnen eller på en pande. Servér med kødboller, rødkålssalat og dressing.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk