Fladbrød med kofta
30. marts 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Rikke Westesen
Kofta er i familie med frikadellen, men er mere krydret i smagen. Her er de lavet på oksekød, men du kan også bruge lam.
Ingredienser
Udstyr
8-12 træspyd
Sådan gør du
Pres saften af citronen, og rør den sammen med sukker i en skål. Pil og skær rødløgene i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Vend rødløgene i citronmarinaden, og lad dem trække indtil servering.
Skyl og pluk persille og mynte groft. Vend de marinerede løg med persille, mynte og chiliflager, lige inden servering.
Rør kødet sammen med salt og peber i en skål. Skyl og hak mynte fint. Pil og riv løg og hvidløg. Rør det hele sammen med kødet.
Krydr med paprika og spidskommen, og form kødet til små, aflange kødboller. Steg dem i olie på en varm pande i 12-15 minutter, eller til de er gyldne og gennemstegte. Sæt dem på spyd.
Rør yoghurten sammen med tahin i en skål, og smag til med salt.
Skyl kål og mynte. Skær kålen i fine strimler. Varm fladbrødene på en tør, varm pande i ½ -1 minut på hver side. Hold dem lune i et rent viskestykke
Top fladbrødene med kål, kofta, løgsalat, tahinyoghurt og mynte. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk