Fladbrød med kartofler

30. august 2019 af .

Foto: Stine Christiansen

En rest kogte kartofler kan få nyt liv i pandebagte fladbrød, der gør sig ualmindeligt godt til grillmaden.

Bemærk
Hævetid: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Har du ikke en rest kogte kartofler, så start med at skrælle de rå kartofler og koge dem møre.
Mos de kogte kartofler gennem en grovmasket sigte eller kartoffelpresser.
Rør gæren ud i lun mælk, og tilsæt sukker og salt.
Rør de mosede kartofler i gærblandingen sammen med æg. Tilsæt mel lidt ad gangen. Ælt dejen, til den er elastisk. Lad den hæve lunt i 1 time.
Del dejen i 4 lige store kugler, og rul ud i 1-2 cm tykke ovaler. Bag brødene ved middel varme på en pande i lidt olie i ca. 5 minutter på hver side. Drys de friskbagte brød med salt, og servér dem lune.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar