Fladbrød med kartoffel, spinat og skinke
31. december 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Piadinas er italienske fladbrød, der kan spises som mini-sandwiches med fingrene. Her er de fyldt med med kartoffel, spinat og skinke. De smager også godt kolde eller kan lunes på brødristeren dagen efter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 210°. Skræl kartofler, og skær dem i tynde skiver med en skarp kniv eller et mandolinjern.
Steg dem i lidt olie på en pande ved middel varme, til de er møre, og krydr med salt og peber. Tag kartoflerne af, og læg dem til side på en tallerken.
Skyl spinaten, og steg den på panden, til den falder sammen.
Afdryp artiskokkerne, og skær dem i skiver. Læg halvdelen af fladbrødende til side og fordel artiskokkerne på de resterende.
Drys med halvdelen af osten, og fordel kartofler, spinat og skinke på. Drys med resten af osten.
Læg de resterende fladbrød på, så de danner et låg. Tryk dem lidt sammen.
Bag fladbrødene i ovnen i 6-8 minutter, til de er blevet sprøde, og osten er smeltet. Skær hver piadina ud i stykker, og servér dem lune.
Tip!
Er du helst fri for at varme ovnen op, kan fladbrødene også sagtens steges i olie på en pande i 3-4 minutter på hver side.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk