Fladbrød med hummus, bagte grøntsager og feta
6. april 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
En lækker og velsmagende vegetarret, der ikke tager lang tid at lave. Skal det gå ekstra stærkt, kan du bruge færdigkøbt hummus og pillede granatæblekerner, der fås i velassorterede supermarkeder.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skyl blomkålen, skræl gulerødderne, og pil rødløgene. Skær blomkål og gulerødder i mundrette stykker, og skær rødløgene i både.
Fordel grøntsagerne på en bageplade med bagepapir, og vend dem med olie og krydderier. Bag grøntsagerne i ovnen i 20-25 minutter, til de er gyldne.
Hæld vandet fra kikærterne, og afdryp dem. Pil skalotteløget, og hak det groft.
Blend kikærter, løg, tahin, spidskommen og olie i en blender eller foodprocessor. Tilsæt vand lidt ad gangen, til konsistensen er jævn og glat. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Lun fladbrødene. Skyl og tør salaten. Bank kernerne ud af granatæblet, og kassér de hvide hinder.
Anret de lune fladbrød med salat og bagte grøntsager, og top med hummus, smuldret feta og granatæblekerner.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk