Fladbrød med edamame-hummus, krydrede kartofler og syltede rødløg

Der er knald på både farver, smag og konsistenser i denne vegetariske ret.

Fladbrød med edamame-hummus, krydrede kartofler og syltede rødløg
0-30 min.

(2)

5. august 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth
Bemærk:Marinering, syltede rødløg: Mindst 2 timer.

Ingredienser

personer

Edamame-hummus

edamamebønner uden bælg, fra frost
350 g
tahin
3 spsk.
citronsaft
2 spsk.
vand
1 dl
salt og peber

Krydrede kartofler

kartofler
1 kg
olivenolie
3 spsk.
stødt spidskommen
2 tsk.
paprika
1 tsk.
chilipulver
½ tsk.
salt og peber
bredbladet persille
1 håndfulde
citronsaft
2 spsk.

Syltede rødløg

rødløg
2
eddike
1 dl
vand
1 dl
sukker
1 dl

Til servering

nanbrød
4

Sådan gør du

Syltede rødløg

Pil rødløgene, skær dem i tynde skiver, og hæld dem i et patentglas. Bring eddike, vand og sukker i kog i en lille gryde. Tag gryden af varmen, når sukkeret er opløst, og hæld lagen over løgene. Luk glasset, og sæt det på køl i mindst 2 timer (gerne til næste dag).

Krydrede kartofler

Tænd ovnen på 200°. Skyl kartoflerne, og skær dem i tern a ca. 2 cm. Hæld dem i en frysepose sammen med olie og krydderier, og massér det hele godt sammen.
Fordel kartoflerne ud på en bageplade med bagepapir i et jævnt lag, og steg dem gyldne og sprøde i ovnen i ca. 35 minutter.
Skyl og hak persillen groft. Tag kartoflerne ud af ovnen, og vend dem sammen med persille og citronsaft.

Edamame-hummus

Optø edamamebønnerne, og blend dem sammen med tahin, citronsaft og vand til en grov hummus. Smag til med salt og peber.

Servering

Lun naanbrødene, og servér dem med hummus, krydrede kartofler og syltede rødløg.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'