Fladbrød med edamame-hummus, krydrede kartofler og syltede rødløg
5. august 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Der er knald på både farver, smag og konsistenser i denne vegetariske ret.
Bemærk
Marinering, syltede rødløg: Mindst 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil rødløgene, skær dem i tynde skiver, og hæld dem i et patentglas. Bring eddike, vand og sukker i kog i en lille gryde. Tag gryden af varmen, når sukkeret er opløst, og hæld lagen over løgene. Luk glasset, og sæt det på køl i mindst 2 timer (gerne til næste dag).
Tænd ovnen på 200°. Skyl kartoflerne, og skær dem i tern a ca. 2 cm. Hæld dem i en frysepose sammen med olie og krydderier, og massér det hele godt sammen.
Fordel kartoflerne ud på en bageplade med bagepapir i et jævnt lag, og steg dem gyldne og sprøde i ovnen i ca. 35 minutter.
Skyl og hak persillen groft. Tag kartoflerne ud af ovnen, og vend dem sammen med persille og citronsaft.
Optø edamamebønnerne, og blend dem sammen med tahin, citronsaft og vand til en grov hummus. Smag til med salt og peber.
Lun naanbrødene, og servér dem med hummus, krydrede kartofler og syltede rødløg.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk