Fladbrød med edamame-hummus, krydrede kartofler og syltede rødløg
Der er knald på både farver, smag og konsistenser i denne vegetariske ret.

0-30 min.
(2)
5. august 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth
Bemærk:Marinering, syltede rødløg: Mindst 2 timer.
Ingredienser
personer
Edamame-hummus
- edamamebønner uden bælg, fra frost
- 350 g
- tahin
- 3 spsk.
- citronsaft
- 2 spsk.
- vand
- 1 dl
- salt og peber
Krydrede kartofler
- kartofler
- 1 kg
- olivenolie
- 3 spsk.
- stødt spidskommen
- 2 tsk.
- paprika
- 1 tsk.
- chilipulver
- ½ tsk.
- salt og peber
- bredbladet persille
- 1 håndfulde
- citronsaft
- 2 spsk.
Syltede rødløg
- rødløg
- 2
- eddike
- 1 dl
- vand
- 1 dl
- sukker
- 1 dl
Til servering
- nanbrød
- 4
Sådan gør du
Syltede rødløg
Pil rødløgene, skær dem i tynde skiver, og hæld dem i et patentglas. Bring eddike, vand og sukker i kog i en lille gryde. Tag gryden af varmen, når sukkeret er opløst, og hæld lagen over løgene. Luk glasset, og sæt det på køl i mindst 2 timer (gerne til næste dag).
Krydrede kartofler
Tænd ovnen på 200°. Skyl kartoflerne, og skær dem i tern a ca. 2 cm. Hæld dem i en frysepose sammen med olie og krydderier, og massér det hele godt sammen.
Fordel kartoflerne ud på en bageplade med bagepapir i et jævnt lag, og steg dem gyldne og sprøde i ovnen i ca. 35 minutter.
Skyl og hak persillen groft. Tag kartoflerne ud af ovnen, og vend dem sammen med persille og citronsaft.
Edamame-hummus
Optø edamamebønnerne, og blend dem sammen med tahin, citronsaft og vand til en grov hummus. Smag til med salt og peber.
Servering
Lun naanbrødene, og servér dem med hummus, krydrede kartofler og syltede rødløg.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner