Fladbrød med avocado og halloumi

Smukke og vanvittigt lækre fladbrød toppet med avocado og halloumi-ost, der kan trylles frem i et snuptag.

Ingredienser

Sådan gør du

Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem. Pres saften af citronen.
Blend kikærter, citronsaft, tahin, olie, pressede hvidløg, spidskommen og salt i en foodprocessor eller minihakker.
Tilsæt gradvist vand, indtil du opnår en cremet konsistens. Smag hummussen til.
Tænd ovnen på 150°. Rist sesamfrøene på en tør pande, og hæld dem over på en lille tallerken.
Pil de saftige kerner ud af granatæblet, og fjern de bitre hvide hinder. Skær halloumi i skiver, og steg dem på begge sider i olie på en pande, indtil overfladen er gylden.
Lun ganske kort fladbrødene i ovnen, uden at de bliver sprøde, og smør dem derefter med et godt lag hummus.
Skær avocado i skiver, og anret dem på fladbrødene sammen med halloumi. Drys med granatæblekerner og sesamfrø, og servér straks.

Tip!

Hvis der er hummus tilovers, kan det fx bruges som dip til grøntsager. I stedet for arabiske fladbrød kan du bruge tortilla-wraps eller flækkede pitabrød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Nina Malling

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar