Fladbrød med avocado og halloumi
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling
Smukke og vanvittigt lækre fladbrød toppet med avocado og halloumi-ost, der kan trylles frem i et snuptag.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem. Pres saften af citronen.
Blend kikærter, citronsaft, tahin, olie, pressede hvidløg, spidskommen og salt i en foodprocessor eller minihakker.
Tilsæt gradvist vand, indtil du opnår en cremet konsistens. Smag hummussen til.
Tænd ovnen på 150°. Rist sesamfrøene på en tør pande, og hæld dem over på en lille tallerken.
Pil de saftige kerner ud af granatæblet, og fjern de bitre hvide hinder. Skær halloumi i skiver, og steg dem på begge sider i olie på en pande, indtil overfladen er gylden.
Lun ganske kort fladbrødene i ovnen, uden at de bliver sprøde, og smør dem derefter med et godt lag hummus.
Skær avocado i skiver, og anret dem på fladbrødene sammen med halloumi. Drys med granatæblekerner og sesamfrø, og servér straks.
Tip!
Hvis der er hummus tilovers, kan det fx bruges som dip til grøntsager. I stedet for arabiske fladbrød kan du bruge tortilla-wraps eller flækkede pitabrød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Lækre opskrifter på arabisk mad