Fladbrød med aubergine-dip, squash og rosiner
13. oktober 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Lav en lækker aubergine-dip ved at blende den grillede indmad med en masse krydderier og yoghurt. Smør dippen på fladbrød, og top med squash, rødløg og balsamico-syltede rosiner.
Ingredienser
Sådan gør du
Vend rosinerne i balsamico, og lad dem trække, indtil alt er klar.
Grill auberginen ved indirekte varme i ca. 35 minutter, til den er godt mør.
Åbn auberginen, og skrab indmaden ud.
Blend indmaden sammen med hvidløg, spidskommen, tahin, citron og yoghurt til en cremet konsistens.
Smag det hele til med salt og peber.
Snit squash i lange, tynde bånd med et mandolinjern eller en spiralizer, og snit løgene fint.
Lun fladbrødene, og grill dem gerne et kort øjeblik på grillen.
Smør brødene med aubergine-dip, fordel squash, rødløg og rosiner oven på, drys med frisk mynte, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk