Fladbrød med ærtedip og feta
11. juli 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Kalder alle brødelskere! Disse nemme fladbrød med brændt maltmel smager fantastisk, og med en flot, grøn ærtedip og feta udgør retten den perfekte appetizer eller tilbehør.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland hvedemel sammen med maltmel (maltmelet giver en mørk farve og en let bitter smag, men kan evt. udelades). Tilsæt salt og bagepulver.
Rør cremefraiche og vand sammen. Hæld det i melblandingen under omrøring. Ælt dejen, til den er glat. Lad den hvile i 15 minutter ved stuetemperatur.
Del dejen i 2 dele, og rul ud til tynde brød. Steg dem på en tør pande, til de har taget lidt farve.
Kog ærterne i letsaltet vand i en gryde i 3-4 minutter. Sigt vandet fra. Pres saften af citronen.
Blend ærterne sammen med olie, halvdelen af fetaen, citronsaft og mynteblade, brug fx en stavblender. Smag til med salt og peber.
Anret dippen i en skål, og smuldr den sidste feta over. Servér dippen til de lune fladbrød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk