Fivespice-kylling med sprødstegt broccoli og ris

Kyllingelår med masser af krydderier og smag. Jo længere kyllingestykkerne får lov at ligge i marinaden, jo bedre trænger den gode smag ind i kødet.

Bemærk
Marinering, kød: Mindst 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Pil hvidløget, og skær det i tynde skiver. Skræl og riv ingefæren.
Rør hvidløg, ingefær, olie, sojasauce, honning og fivespice sammen i en skål.
Læg kyllingestykkerne i en stor frysepose. Hæld marinaden over, og vend det godt sammen. Lad kyllingestykkerne marinere i køleskabet i 30 minutter, gerne længere.
Fordel kyllingestykkerne i en bradepande med bagepapir, og steg dem i ovnen i 35-40 minutter, til de er gennemstegte og gyldne.
Kog ris efter anvisningen på pakken.
Skyl broccolien, og del den i buketter. Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i skiver.
Steg broccoli, hvidløg og chiliflager i olie på en pande, til broccolien får farve. Servér som tilbehør til kylling og ris.

Tip!

Jordnøddeolie giver en delikat smag, men du kan sagtens bruge andre typer vegetabilsk olie til stegningen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Line Falck

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar