Fiskesuppe med linser
4. januar 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
En fyldig og mættende suppe er skøn i sig selv, men den er også alletiders udgangspunkt for at dampe fladfisk, f.eks. skrubbefileter. Det milde kød bliver saftigt og optager nogle af de mange gode smage fra suppen.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl linserne, og lad dem dryppe af i en sigte.
Steg hakket løg i en blanding af olie og paprika i en stor gryde et par minutter. Tilsæt porreringe samt peberfrugt og persillerødder i små tern. Steg, til det hele bliver lidt blødt, men ikke tager farve.
Hæld bouillon og fåede tomater over, og rør linserne i. Lad suppen simre under låg ved svag varme i ca. 20 minutter.
Bland creme fraiche i, og smag suppen til med sukker, salt og peber.
Skær fisken i store, mundrette stykker. Læg dem øverst, og damp fisken under låg i 4-6 minutter, til alt kødet er mælkehvidt.
Pynt suppen med rejer og grofthakket persille lige inden servering, og servér flutes eller andet godt brød til.
Tip!
Lav en stor portion af suppen, og læg resterne i fryseren. Vent dog med at tilsætte creme fraiche, fisk og rejer, til suppen skal spises.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk