Fiskesuppe med laks og rejer
24. februar 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Philip Høpner
Når gæsterne banker på døren med kort varsel, må maden også gerne komme på bordet lidt hurtigt. Sådan en aften er suppe genialt. Det er hurtigt at lave, og så mætter det nemt gæsternes sultne maver.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Skyl chilien, og hak den fint. Skyl fenniklen, og hak den fint. Steg løg, hvidløg, chili og fennikel i en gryde med olie i 2 minutter.
Tilsæt fiskebouillon, vin, fløde og tomatpuré, og lad suppen simre i 10 minutter. Smag suppen til med salt og peber.
Skyl tomaterne, og halvér dem. Hæld tomaterne i suppen.
Skær fisken i mindre stykker, og læg den i suppen. Lad suppen simre på lav varme i 4 minutter. Tilsæt rejerne, og rør rundt i suppen.
Skyl timian, og hak den groft. Drys timian over suppen, og servér den straks sammen med nybagt brød.
Tip!
Du kan også lave suppen med andre slags fisk. Prøv f.eks. at erstatte laksen med torsk og rejerne med krebsehale.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk