Fiskesuppe med laks og grøntsager
Servér en fløjsblød fiskesuppe jævnet med fløde og frisket op med masser af grønt – også kaldet en chowder.

0-30 min.
(0)
31. maj 2018 af Marie MelchiorFoto: Line Falck
Ingredienser
personer
- fersk laksefilet uden skind
- 600 g
- løg
- 1
- kartofler
- 300 g
- gulerødder
- 4
- bladselleri
- 3 stilke
- smør til stegning
- 1 spsk.
- dijonsennep
- 1 spsk.
- hvedemel
- 1 spsk.
- fiskebouillon
- 3 dl
- laurbærblade
- 1
- piskefløde
- 2½ dl
- kørvel
- ½ bundter
- bredbladet persille
- ½ bundter
- frisk dild
- ½ bundter
Til servering
- citroner
- 1
- groft brød
- 4 skiver
Sådan gør du
Skær laksen i tern på 5 cm.
Pil løget, og hak det fint. Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Skræl gulerødder, rens bladselleri, og skær begge dele i skiver.
Steg løget i smør i en gryde, til det bliver klart. Tilsæt kartofler, gulerødder og selleri. Svits i 5-6 minutter, mens du vender rundt i gryden.
Tilsæt sennep, og steg i nogle minutter. Drys mel i gryden, og vend rundt, så det fordeler sig. Hæld fiskebouillon i, og rør rundt.
Tilsæt fløde og laurbærblad (fiskes op før servering). Lad retten simre i ca. 15 minutter, til kartoflerne er møre.
Tilsæt laksestykkerne, og skru ned for varmen. Lad suppen koge meget forsigtigt i 5-6 minutter, til laksen er mør.
Skyl og hak kørvel, persille og dild. Drys suppen med hakkede krydderurter, og servér straks med citron skåret i både, og groft brød.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner