Fiskesuppe med laks og grøntsager

Servér en fløjsblød fiskesuppe jævnet med fløde og frisket op med masser af grønt – også kaldet en chowder.

Fiskesuppe med laks og grøntsager
0-30 min.

(0)

31. maj 2018 af Marie MelchiorFoto: Line Falck

Ingredienser

personer
fersk laksefilet uden skind
600 g
løg
1
kartofler
300 g
gulerødder
4
bladselleri
3 stilke
smør til stegning
1 spsk.
dijonsennep
1 spsk.
hvedemel
1 spsk.
fiskebouillon
3 dl
laurbærblade
1
piskefløde
2½ dl
kørvel
½ bundter
bredbladet persille
½ bundter
frisk dild
½ bundter

Til servering

citroner
1
groft brød
4 skiver

Sådan gør du

Skær laksen i tern på 5 cm.
Pil løget, og hak det fint. Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Skræl gulerødder, rens bladselleri, og skær begge dele i skiver.
Steg løget i smør i en gryde, til det bliver klart. Tilsæt kartofler, gulerødder og selleri. Svits i 5-6 minutter, mens du vender rundt i gryden.
Tilsæt sennep, og steg i nogle minutter. Drys mel i gryden, og vend rundt, så det fordeler sig. Hæld fiskebouillon i, og rør rundt.
Tilsæt fløde og laurbærblad (fiskes op før servering). Lad retten simre i ca. 15 minutter, til kartoflerne er møre.
Tilsæt laksestykkerne, og skru ned for varmen. Lad suppen koge meget forsigtigt i 5-6 minutter, til laksen er mør.
Skyl og hak kørvel, persille og dild. Drys suppen med hakkede krydderurter, og servér straks med citron skåret i både, og groft brød.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'