Fiskesuppe med laks og grøntsager
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Servér en fløjsblød fiskesuppe jævnet med fløde og frisket op med masser af grønt – også kaldet en chowder.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær laksen i tern på 5 cm.
Pil løget, og hak det fint. Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Skræl gulerødder, rens bladselleri, og skær begge dele i skiver.
Steg løget i smør i en gryde, til det bliver klart. Tilsæt kartofler, gulerødder og selleri. Svits i 5-6 minutter, mens du vender rundt i gryden.
Tilsæt sennep, og steg i nogle minutter. Drys mel i gryden, og vend rundt, så det fordeler sig. Hæld fiskebouillon i, og rør rundt.
Tilsæt fløde og laurbærblad (fiskes op før servering). Lad retten simre i ca. 15 minutter, til kartoflerne er møre.
Tilsæt laksestykkerne, og skru ned for varmen. Lad suppen koge meget forsigtigt i 5-6 minutter, til laksen er mør.
Skyl og hak kørvel, persille og dild. Drys suppen med hakkede krydderurter, og servér straks med citron skåret i både, og groft brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk