Fiskesuppe med laks og grøntsager

1. juni 2018 af .

Foto: Line Falck

Servér en fløjsblød fiskesuppe jævnet med fløde og frisket op med masser af grønt – også kaldet en chowder.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær laksen i tern på 5 cm.
Pil løget, og hak det fint. Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Skræl gulerødder, rens bladselleri, og skær begge dele i skiver.
Steg løget i smør i en gryde, til det bliver klart. Tilsæt kartofler, gulerødder og selleri. Svits i 5-6 minutter, mens du vender rundt i gryden.
Tilsæt sennep, og steg i nogle minutter. Drys mel i gryden, og vend rundt, så det fordeler sig. Hæld fiskebouillon i, og rør rundt.
Tilsæt fløde og laurbærblad (fiskes op før servering). Lad retten simre i ca. 15 minutter, til kartoflerne er møre.
Tilsæt laksestykkerne, og skru ned for varmen. Lad suppen koge meget forsigtigt i 5-6 minutter, til laksen er mør.
Skyl og hak kørvel, persille og dild. Drys suppen med hakkede krydderurter, og servér straks med citron skåret i både, og groft brød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar