Fiskesuppe med laks, kartofler, fennikel og porrer
30. marts 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
En mild og cremet fiskesuppe, hvor alle kan være med – også hvis du er lidt fiskeforskrækket.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løget, og skær det i små tern. Rens porren grundigt, og skær den i tynde skiver. Skyl fenniklen, skær den grove bund af, og skær resten i tynde skiver. Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre tern.
Steg alle grøntsagerne i smør i en gryde i 5 minutter, uden at de tager farve. Krydr med timian, tilsæt bouillon, og bring suppen i kog. Skru ned til middel varme, og lad suppen simre i ca. 15 minutter, til kartoflerne er møre.
Hæld fløde i suppen, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Skær laksen i mundrette stykker, og læg dem ned i suppen. Varm suppen igennem i 5-7 minutter, til laksen lige akkurat er gennemtilberedt.
Skyl og hak purløg og dild, og drys dem over suppen. Servér med brød.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk