Fiskesuppe med kulmule og krebsehaler
10. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Fiskesuppe er simpelt at lave og smager herligt på en kølig dag. Den skønne suppe indeholder både porrer og kartofler, så den kan sagtens serveres som aftensmad.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver. Rens porrerne, og skær de grønne blade fra. Skær det hvide i tynde skiver, og svits i smør i en gryde, indtil porrerne bliver klare (de må ikke blive brune).
Tilsæt kartoffelskiverne, og lad dem svitse med et par minutter.
Hæld fiskebouillon og hvidvin i gryden, og lad suppen koge op. Lad det simre i 20 minutter, til kartoflerne er møre.
Skær fisken i pæne stykker, og læg i gryden. Læg låg på, og damp fisken i ca. 5 minutter.
Dræn krebsehalerne for væde, og hæld dem i gryden.
Hæld fløde i suppen, kog op, og tag så gryden af varmen.
Pres saften af citronen. Smag suppen til med citronsaft, salt og peber, og servér med dild på toppen og brød til.
Tip!
Erstat fiskebouillon med fond, hvis du kan få det hos din fiskehandler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk