Fiskesuppe med knodselleri og fennikel
28. maj 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Den lyse fiskesuppe varmer på en kølig dag og indeholder masser af gode grøntsager.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl knoldselleri, og skær den i tern. Rens fennikler, og skær dem i tynde skiver fra top til bund (gem de grønne kviste til pynt). Rens porrerne, og skær de grønne blade fra. Skær den hvide del af porrerne i tynde skiver, og steg dem i smør i en gryde, indtil porrerne bliver klare (de må ikke blive brune). Tilsæt knoldselleritern og fennikel, og lad det stege med et par minutter.
Hæld fiskebouillon og hvidvin i gryden, og lad suppen koge op. Lad det simre i 20 minutter, til grøntsagerne er møre.
Skær kulmulefileterne i pæne stykker, og læg dem i gryden. Læg låg på, og damp fisken i ca. 5 minutter. Hæld fløde i suppen, kog op, og tag gryden af varmen.
Smag til med citronsaft, salt og peber, og servér suppen med brød.
Tip!
Erstat fiskebouillon med fond, hvis du kan få det hos din fiskehandler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk