Fiskestave med havre, pomfritter og maste mynteærter
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic
Glem alt om dybfryserens fiskepinde, for disse er uden sammenligning. Med hjemmelavede pomfritter er det en ret, hele familien vil elske.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225°. Skræl bagekartofler og pastinakker, skær dem i grove stave, og halvér dem på langs. Dup stavene tørre, og vend dem med olie. Krydr med salt og peber, og bred dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg dem i ovnen i ca. 25 minutter.
Skær fisken i stave, og vend dem i hvedemel blandet med salt og peber. Riv citronskal og bland det med havregryn. Vend fiskestavene i blandingen og vend dem herefter i æggehvider. Lad dem hvile lidt, så paneringen kan sætte sig.
Steg fiskestavene i rygende varm olie i en sautérpande eller frituregryde, så de kan svømme i fedtstoffet i ca. 2-3 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde.
Bring lidt vand i kog i en gryde. Tilsæt de frosne ærter, og kog dem i 2 minutter. Hæld vandet fra ærterne, og mas dem med en grydeske. Rens og snit forårsløgene fint. Bland ærterne med friskhakkede mynteblade, forårsløg og olivenolie, og krydr godt med salt og peber.
Riv skallen fint, og pres saften af citronen. Rør mayonnaise sammen med citronskal og friskhakket mynte, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Servér fiskestavene med pomfritter, maste ærter, citronmayonnaise og citron skåret i både.
Tip!
Fisk fra supermarkedet, der har været frosset og tøet op, kan sagtens bruges, når du laver fiskestave. Men ønsker du den ultimative smagsoplevelse, så køb fisken frisk fra fiskehandleren samme dag, som du bruger den.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk