Fiskepie med savojkål og kartoffelmos
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Fisk, kål og kartofler i den samme ret er praktisk og samtidig nyt og raffineret.
Bemærk
Bagetid: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i vand uden at tilsætte salt. Hæld vandet fra kartoflerne, men gem lidt til mosen.
Mos kartoflerne, gerne med en kartoffelstøder (du kan også bruge et piskeris). Tilsæt det gemte kogevande, til mosen har den ønskede konsistens.
Rør olivenolie, salt og peber i mosen.
Pil løget, og skær det i fine tern. Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Smelt smørret i en dyb pande, og svits løget, til det bliver klart. Tilsæt de revne gulerødder, og lad dem stege med i et par minutter.
Kom sennep på panden, og vend godt rundt. Tilsæt fløden, og kog saucen lidt ind. Pres citronsaft i, og smag til med salt og peber. Rør revet ost i saucen.
Skyl og snit savojkålen helt fint.
Skær torsken i mindre stykker, og fordel den i et ovnfast fad. Drys savojkål ud over fisken, og hæld herefter saucen over.
Tænd ovnen på 225º. Fordel kartoffelmosen i et jævnt lag på toppen af retten, og rids tern i mosen med en gaffel. Sæt fadet i ovnen, og bag i 25-30 minutter.
Tip!
I stedet for torsk kan du i denne ret bruge rødspætte, kuller eller sej.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk