Fiskegratin med kartoffel-jordskok-låg

1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek

Til denne fiskegratin kan du bruge alle typer torskefisk. Retten har en god og mild smag, så alle får lyst til at spise med.

Bemærk
Ovntid: 20 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl kartofler og jordskokker, skær dem i mindre stykker, og kog dem helt møre i usaltet vand. Hæld vandet fra. Pisk kartofler og jordskokker til mos med et stort piskeris (du kan også bruge en kartoffelmoser).
Skyl persillen, og hak den fint. Rør persille og presset hvidløg i mosen, og tilsæt mælk, til mosen har en luftig, men stadig fast konsistens. Smag til med salt og peber. Tænd ovnen på 200°.
Pil rødløgene, hak dem groft, og svits dem i smør eller olie, til de bliver klare og let gennemsigtige. Hæld hvidvin over, og lad rødløgene dampe, til de er helt møre og faldet sammen.
Tilsæt evt. løbende lidt vand, så de ikke koger tørre. Tilsæt kapers, og smag til med salt og peber.
Skær benene ud af fisken – de ligger lige midt i fileten. Mærk først efter med fingrene, hvor de ligger, og skær derpå forsigtigt på begge sider af benene, så de kan fjernes i et langt stykke.
Smør et stort ildfast fad med lidt smør eller olie. Læg fisken på bunden af fadet i et nogenlunde jævnt lag. Læg evt. tynde ender lidt ind over hinanden, så de ikke bliver tørre under ovnbagningen. Krydr fisken med lidt salt. Fordel løgkompotten oven på fisken i et dækkende lag.
Fordel kartoffel-jordskok-mosen oven på løgkompotten. Bag fiskegratinen i ovnen i ca. 20 minutter. Hvis toppen stadig ikke<br /> er gyldenbrun, kan du tænde for grillen, til mosen har fået lidt farve. Server fiskegratinen med godt brød og en stor skål salat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar