Fiskefrikadeller og spidskålssalat med æbler
8. april 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Hjemmelavede fiskefrikadeller slår de købte med flere længder, og det er en lækker måde at få fisk på for hele familien.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær torskefileterne i mindre stykker, og blend dem med salt i en minihakker eller foodprocessor. Pil løget, og skær det i både. Skræl guleroden, og riv den groft. Pluk bladene af persillen, og kassér stilkene.
Hæld løg, gulerod, persille, æg, mælk og mel i blenderen med fisken, og blend det hele sammen til en ensartet fars. Krydr med citronsaft og friskkværnet peber. Sæt farsen på køl i 15 minutter.
Form fiskefarsen til frikadeller med en ske. Steg dem på en pande med olie og smør i ca. 5 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte.
Skyl og snit spidskål og grønkål fint, f.eks. på et mandolinjern. Optø edamamebønnerne, og skær æblet i tern. Vend kål, bønner og æbletern sammen i en skål.
Pisk olie, eddike og honning sammen i en skål, og smag dressingen til med salt og peber. Vend dressingen sammen med salaten, og anret den i en skål.
Rist pinjekernerne let gyldne på en tør pande, og drys dem over salaten.
Servér fiskefrikadellerne med spidskålssalaten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk