Fiskefrikadeller og perlespeltsalat med tomat
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Hjemmelavede fiskefrikadeller er fulde af smag og kan laves med ekstra grøntsager, hvis de skal være sundere. Servér en perlespeltsalat til, og du har et godt og nærende måltid.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog perlespelt efter anvisningen på emballagen. Skyl den i koldt vand i en sigte, og lad den dryppe godt af.
Skyl tomaterne, og skær dem i mindre stykker. Hak krydderurterne groft, og bland det i perlespelten sammen med tomaterne. Vend æbleeddike og olivenolie i speltsalaten, og smag til med salt og peber.
Kom torskefilet og salt i en blender eller foodprocessor, og kør, til massen er findelt og lidt sej i konsistensen. Kør dog ikke for længe – så mister fiskekødet sin evne til at binde væde. Alternativt kan fisken hakkes groft med en skarp kniv.
Rør fiskefarsen sammen med mosede kogte kartofler, mælk, æg og fintrevet løg. Rør hakket purløg i til sidst.
Form fiskefarsen til frikadeller med 2 spiseskeer. Steg dem gyldne i olie i en dyb pande i 4-5 minutter på hver side.
Server de varme fiskefrikadeller til perlespeltsalaten.
Tip!
Der skal mosede, kogte kartofler i fiskefarsen – brug gerne en rest kartofler fra aftensmaden dagen før. Vil du spare tid, kan du bruge færdigkøbt fiskefars og evt. røre den op med hakket purløg.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk