Fiskefrikadeller med tatarsauce
6. juli 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Hjemmelavede fiskefrikadeller, hvor du ved nøjagtig, hvilke ingredienser der er i, er et sikkert hit. Eventuelle rester er gode i madpakken dagen efter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær laks og sej i grove stykker, og kør dem i en foodprocessor eller blender sammen med salt.
Pil løg, og hak det groft. Kør løg, æg, mel, mælk og sennep sammen med fiskemassen, til du får en ensartet fars. Lad farsen hvile i 30 minutter på køl.
Steg fiskefrikadellerne i en blanding af smør og olie på en pande i 3-4 minutter på hver side.
Pil løget, og hak det fint. Hak kapers og cornichoner fint. Skyl og hak krydderurter.
Rør det hele sammen med cremefraiche og mayonnaise. Riv skallen fint, og pres saften af citronen. Smag saucen til med citronsaft og citronskal samt salt og peber.
Servér fiskefrikadellerne med tartarsauce, masser af frisk dild, citron skåret i både samt rugbrød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk