Fiskefrikadeller med søde kartoffelfritter og tomatsalat
12. juli 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Trods navnet er søde kartofler ikke i familie med almindelige kartofler. Smagen er sød og nøddeagtig – perfekt tilbehør til sprødstegte fiskefrikadeller og fyldig tomatsalat.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Læg dem i et ovnfast fad. Dryp med lidt olie, og drys med salt og peber.
Bag dem i ovnen ved 200° i 15-20 minutter, til de er møre.
Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Læg dem på et fad. Skær mozzarella i skiver, og læg dem oven på tomaterne.
Pil og hak skalotteløg, og drys dem over tomaterne. Pynt med basilikumblade. Dryp med olie og eddike, og krydr med salt og peber.
Blend lyssej, torsk og laks med salt og peber i en foodprocessor. Tilsæt æg, mel og fløde, og blend lidt mere.
Form farsen til små frikadeller med 2 spiseskeer. Steg dem i smør og olie på en pande i 2-3 minutter på hver side.
Servér friskefrikadellerne med søde kartoffelfritter og tomatsalat til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk