Fiskefrikadeller med rejer og kartoffelsalat
1. september 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Fiskedunser og en klassisk kartoffelsalat kan sagtens udgøre et let og lækkert sommermåltid. Særligt, når frikadellefarsen er så delikat som her. Er du ekstra sulten, kan du servere en blandet grøn salat eller ristet rugbrød til.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, og lad dem køle helt af.
Skyl og skær agurk i små tern. Rens radiser, og skær dem i tynde skiver.
Rør cremefraiche, eddike, sennep og honning sammen, og smag til med citronsaft, salt og peber. Vend kartofler, agurk og radiser i dressingen. Hak purløg og dild, og vend halvdelen i kartoffelsalaten. Anret i en skål, og sæt på køl indtil servering.
Optø eller hæld vand fra rejerne, lad dem dryppe af, og hak dem groft. Pil og hak rødløg fint. Skyl og hak dilden, og riv citronskallen fint. Rør fiskefarsen godt sammen med rejer, rødløg, dild og citronskal i en skål. Krydr med salt og peber.
Form fiskefarsen til små frikadeller, og steg dem i olie på en varm pande i 4-6 minutter på hver side.
Pynt kartoffelsalaten med resten af krydderurterne, og servér til fiskefrikadellerne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk