Fiskefrikadeller med ovnkartofler og råkost
14. januar 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Fisk skal vi gerne huske at spise hver uge, og fiskefrikadeller falder i god jord hos de fleste. Servér med sprøde kartofler i ovn og en lækker appelsinråkost.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak torskefilet fint i en kødhakker eller foodprocessor. Rør fiskekødet sammen med æg, mel, mælk, salt og peber. Sæt farsen på køl.
Tænd ovnen på 200°. Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i både.
Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med olie, salt og peber.
Bag dem i ovnen i 30 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Snit hvidkål i tynde strimler. Riv skallen af appelsinerne. Pres saften af citronen. Rør appelsinskal, olie, citronsaft, honning, sennep, salt og peber sammen til en dressing.
Vend hvidkålen i dressingen. Fjern al skræl fra appelsinerne, og skil appelsinbådene fra hinanden. Vend dem i kålsalaten.
Rist mandler på en tør pande, hak dem groft, og drys dem over råkosten.
Form frikadeller af fiskefarsen, og steg dem i smør på en pande. Lad dem blive gyldne, før du vender dem.
Servér med ovnkartofler, appelsinråkost og remoulade eller aioli.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk