Fiskefrikadeller med laks og fennikelsalat
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Fiskefrikadeller kan spises både varme og kolde og er derfor gode at have med på farten.
Ingredienser
Sådan gør du
Blend torsken ganske kortvarigt i en foodprocessor, så du får en grofthakket fiskefars. Rør fiskefarsen sammen med salt og peber i en skål.
Pil løget, og riv det på den fine side af et rivejern. Rør løget i farsen sammen med mel, mælk og æg. Hak laksen i små stykker med en skarp kokkekniv, og vend laksestykkerne i farsen sammen med finthakket dild eller fennikeltop.
Form farsen til små frikadeller med en teske. Steg dem i olie og smør på en varm pande, til de er gyldne og sprøde. Skru ned for varmen, og lad frikadellerne stege færdige i ca. 5 minutter.
Rens fenniklen, og skær den i papirtynde skiver på den lange led – brug et mandolinjern eller en skarp kniv. Læg fennikelskiverne i en skål med iskoldt vand i ca. 10 minutter, så de krøller lidt sammen og bliver ekstra sprøde.
Tag fennikelskiverne op af vandet, og dup dem tørre. Rør olie og eddike sammen med salt og peber, og hæld det over fennikelskiverne.
Drys med sesam, og pynt med hakket dild eller fennikeltop. Servér fennikelsalaten sammen med fiskefrikadellerne.
Tip!
I stedet for torsk kan du bruge en anden lys fisk til farsen, fx mørksej eller kuller.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk